دانلود گزارش تخصصی

دانلود گزارش تخصصی کلیه مقاطع

دانلود گزارش تخصصی

دانلود گزارش تخصصی کلیه مقاطع

دانلود گزارش تخصصی کلیه مقاطع

کلمات کلیدی

دانلود گزارش تخصصی معلمان

دانلود گزارش تخصصی متوسطه

دانلود گزارش تخصصی معلمان فنی

دانلود گزارش تخصصی دبیرستان

گزارش تخصصی

دبستان

دانلود کاربرگ پیش دبستانی

تقویم اجرایی طرح تدبیر

دانلود گزارش تخصصی ابتدایی

گزارش تخصصی دوم دبستان

دانلود گزارش تخصصی مدیر استثنایی

دانلود پیشنهاد ارزشیابی فرم 120امتیازی

دانلود پیشنهاد ارزشیابی دبیر ورزش

نمونه صورتجلسات انجمن

متن سخن رانی انجمن اولیا

صورت جلسات انجمن اولیا و مربیان

دانلود صورتجلسات تکمیل شده انجمن

دانلود صورتجلسات انجمن

دانلود تعرفه های انجمن

اولیا

طرح درس سالانه فارسی اول دبستان

طرح درس سالانه علوم اول دبستان

دانلود طرح درس سالانه قران اول دبستان

دانلود طرح درس سالانه ریاضی اول دبستان

دانلود طرح درس سالانه بنویسیم اول دبستان

دانلود طرح درس سالانه اول دبستان

دانلود صورتجلسه خرداد ماه شورای مدرسه

دانلود صورتجلسه بهمن ماه شورای مدرسه

دانلود صورتجلسه اسفند ماه شورای مدرسه

دانلود صورتجلسه اردیبهشت ماه شورای مدرسه

۵۴ مطلب در فروردين ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

دانلود گزارش تخصصی برسی چالش های تدریس ریاضیات متوسطه

فرمت فایل ورد و قابل ویرایش

تعداد صفحات 17

قسمتی از فایل

چکیده

امروزه بحث جهانی شدن GLOBALZATION امروزه منجر به بروز چالش هایی در جوامع در حال توسعه شده است. این بحث شرایط ویژه ای را در نظام های تعلیم و تربیت جهانی پدید آورده است. بدین صورت اگر نظام های آموزشی، موقعیت کنونی را به درستی درک و تحلیل نمایند، می توانند در برابر آن دست به انتخاب درست بزنند و تهدیدهای مبهم را به فرصت های ممتاز تبدیل نمایند و در غیر این صورت با مشکلات فرهنگی، اجتماعی اقتصادی متعددی روبرو خواهند شد که جوامع ساده و اولیه را زمین گیر خواهد نمود. در این مقاله موارد زیر مورد بررسی قرار گرفته است.

-1 بررسی تأثیرات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فلسفی روند جهانی شدن.

-2 چهارمین گزارش یونسکو در زمینه ی ((معلمان و تدریس در جهان در حال تغییر)) در باب ((ناتوانی نظام های آموزش و پرورش)) در جهت افزایش منزلت معلمان.

-3 نقش نظام های آموزشی و ویژگی های رهبران فرهنگی در عصر جهانی شدن. -4 ابعاد تربیت انسان در عصر جهانی شدن.

-5 تحول در کلاس درس

مقدمه

درس ریاضی ، یکی از ارکان مهم تدریس و یکی از پایه های بنیادین در سطوح مختلف تحصیلی می باشد که مقدمه ورود به سالهای بعدی برای نیل به اهداف مهم جامعه می باشد که هر زمان بـاید مورد اهمیت خاصی از سوی معلمین و دست اندرکاران آموزش و پرورش در تمامی پایه ها و مراکز قرار گیرد که با شاخص قرار دادن این درس ، انتظار می رود جوامع در سالهای آتی نه تنها در این درس به مشکلی برخورد نکرده باشند بلکه بتوانند از عهده انجام مسئولیتهای محوله در رابطه با این درس برآیند . با این مقدمه کوتاه می خواهم در تحقیق خود از علل ضعف دانش آموزان ابتدایی در درس ریاضی بپردازم که امیدوارم که مورد اهمیت قرار گیرد.

هدف کلی گزارش

بررسی چالش ها و مشکلات تدریس ریاضی و ارائه راهکار برای آن4
اهداف جزئی گزارش

چالش های موجود در نظام معلمی
الف ) پایین بودن شأن و مقام معلمی در اجتماع
È ) پایین بودن سطح دانش و مهارت حرفهای آنان
Ì ) پایین بودن حقوق و مزایای معلمی.
این سه چالش نیز خود در به ثمر نرسیدن تحول بنیادین در آموزش و پرورش تأثیرگذار است و علت دیگر آن بیتوجهی به فلسفه تعلیم و تربیت در نظام آموزشی است. باید معلم را با فرهنگ جدید سر کلاس فرستاد و به این صورت است که تحول شکل میگیرد. تا به امروز درباره نقش اساسی دستگاه تعلیم و تربیت به عنوان زیرساخت توسعه پایدار شعارهایی داده شده اما هنوز نقش آن باور نشده است در حالی که باید گفت آموزش و پرورش موتور توسعه جامعه است و اگر این را بپذیریم، نگاه ها به این دستگاه تغییر خواهد کرد. اما اگر جایگاه آموزش و پرورش به عنوان جایگاه نخست در راه تعالی جامعه تلقی نشود، اتفاق خاصی در آن نخواهد افتاد و به همین شکل فعلی به فعالیتش ادامه خواهد داد.

در پژوهشی که در چند مدرسه و چندین کلاس ، علی الخصوص کلاس خودم ، کلاس سوم متوسطه به انجام رسانده ام به نتایجی برخورد کرده ام که ذکر آن در این مطلب خالی از لطف نمی باشد.» حدود 26سال است که به تدریس اشتغال دارم . در این مدت درس ریاضی چندان به نظر من پرنشاط و فعال نیست. از روشهای مختلف تدریس و از وسایل کمک آموزشی و رسانه ای مختلفی برای تدریس این درس استفاده می کنم
از اولیای دانش آموزان و کتابهای مختلفی که در این زمینه باشد کمک گرفته ام. پس از تدریس درس مربوطه ، از تک تک دانش آموزان یا بصورت گروهی به نوبت و از روی دفتر اسامی می خواهم پای تخته بیایند تا تمرین مربوط به درس امروز را حل کنند . دانش آموزان هم این کار را انجام می دهند و من هم به طور نظری و هم از جنبه ی عملی نمره ای برای آنها منظور می کنم.در حین نوشتن تمرین می خواهم که همگی توجهشان را به روی تخته سیاه جلب کنند ولی معمولا این کار به صورت فعال و از روی علاقه انجام نمی گیرد. برخی با هم حرف می زنند – برخی می خوابند – برخی درس دیگر می خواند – برخی جدول حل می کند یا گروهی می خندند. به هر طریق این کلاس معمولا بدون فعالیت موثر و یادگیری اکثر دانش آموزان طی می شود. «

فهرست مطالب

چکیده 3

مقدمه 4

هدف کلی گزارش 4

اهداف جزئی گزارش .. 5

گردآوری اطلاعات 8

تجزیه و تحلیل اطلاعات 8

خلاصه یافته های اولیه 9

مقایسه با شاخص 10

معیارهای ارزشیابی 11

چگونگی اجرای راه جدید 11

گرد آوری اطلاعات بعد از اجرای راه حل ها 12

ارزیابی عملکرد : 13

موانع موجود در تحقق اهداف13

مزایا و نقاط قوت : 13

نقاط ضعف : 13

راه کار ها و پیشنهادات 14

نتیجه گیری15

منابع:

جهت دانلود کلیک کنید
  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


گزارش تخصصی دبیر علوم تجربی نقش آزمایشگاه دررشد خلاقیت دانش آموزان

فرمت فایل word و قابل ویرایش

تعداد صفحات 13صفحه 

(وِیژه دبیران علوم تجربی و مسئول آزمایشگاه مدارس)

قسمتی از مجموعه

مقدمه

خلاقیت و نوآوری محرک اصلی توسعه برای هر جامعه است. خلاقیت و نوآوری نقطه عطف اختراعات، اکتشافا ت و نمودی ارزشمند از تفکر و ذهن خلاق بشر میباشد. آزمایشگاه مدارس به عنوان واحد عملیاتی نظام آموزشی، با پرورش تفکر خلاق، تربیت افرادی کاوشگر، آفریننده، نوآور و مولد، نقش مهمی در شکوفایی خلاقیت دانش آموزان دارد. آزمایشگاه مدرسه، با اعضای علمی مجرب، متعهد و تجهیزات مناسب، بهترین محیط برای پرورش خلاقیت شاگردان است. در چنین مکانی قدرت اندیشه و مهارت ذهنی بچه ها تقویت میشود و میتوانند برای دست یافتن به راه حلهای مناسب و واقع بینانه به خلق ایدههای نو بپردازند. با بهره گیری از یک آزمایشگاه خوب امکان تدریس عملی برای هر درس فراهم میگردد و دانش آموزان میتوانند نوآوریهای خود را در مدرسه و جامعه نشان دهند.

اهمیت نقش آزمایشگاه دررشد خلاقیت دانش آموزان

آزمایشگاه مدارس می تواند جایگاهی بسیار تأ ثیر گذار در امر آ موزش داشته باشد ، مشروط بر آن که توجه کافی به آن بشود .

و امکانات خوبی مثل وسایل ابزار ، مواد ، فضای مناسب و کادر مجرب و آموزش دیده در اختیار داشته باشد . در این صورت ، به طور حتم اثر آزمایشگاه را در امر آموزش به خوبی خواهیم دید .

به نظر می رسد ، بهتر آن است که از همان دوره ی ابتدایی به آزمایشگاه بهای لازم داده شود و با تأ مین امکاناتی متناسب با سن دانش آموزان ، بستر و زمینه ی مناسب برای روشن شدن ذهن کودکان ، شکوفایی استعداد های آنان و تقویت جرا ت برای دست زدن به خلاقیت و ابتکار فراهم شود .
بی توجهی به امر آزمایش ، صدمات بزرگی به آموزش میزند ، بنا براین ضروری است وزارت آموزش و

پرورش از میان کارکنان خود افراد علاقه مند را انتخا ب کند و با ارائه دوره های آ موزشی خاص ،
افرادی مجرب و متخصص در امر آزمایشگاه تربیت نما ید و به این متصدیان کار شناس ، از نظر معنوی و

مادی توجه ویژه مبذول شود. هم چنین با اختصاص بود جه لازم ، مدارس را به امکانات مناسب

آزمایشگاهی مجهز کند و آزمایش را به عنوان یک درس در برنامه های آموزشی و کلاسی دانش آموزان لازم ا لاجرا سازد . تا بدین ترتیب شاید یکی از رکن های اصلی آموزش ، یعنی آزمایش و تجربه ی عملی ،
جایی بگیرد و زمینه ی رشد و شکوفایی ذهنی و خلاقیت دانش آموزان را فراهم آورد . امیدواریم با

نگاهی دوباره به امر آزمایش و جایگاه آزمایشگاه در برنامه های کلان آموزشی کشور ، دانش آموزان از رخوت و کسالت معلم محوری و یاد گیری صرفأ نظری در کلاس درس رهایی یافته ، به محیط عمل و تلاش دانش آموز محور در کار های عملی و تجربی آزمایشگاه هدایت شوند ،

چرا که آزمایش :

-1 دانش آموزان را از حالت ذهنی خارج کرده ، یادگیری را ملموس و عینی می کند .
- 2 موجب برانگیختن حس کنجکاوی و تفکر خلاق می شود .
- 3 اثر خستگی جسمی و ذهنی دانش آموزان را کاهش می دهد .
-4 توانایی اندیشیدن و استدلال را در دانش آموزان افزایش می دهد .

فهرست مطالب

مقدمه 3

اهمیت نقش آزمایشگاه دررشد خلاقیت دانش آموزان 3

چرا که آزمایش : 4

اهداف آزمایشگاه در مدارس 4

سوال اصلی 5

سواﻻت فرعی 5

اجرای تدریس مفاهیم علوم تجربی به صورت عملی در آزمایشگاه 6

شیوه های پرورش خلاقیت از طریق آزمایشگاه 7

الف)عاطفی کردن محیط آزمایشگاه 7.

چ)برقراری ارتباط دوستانه با دانش آموزان 7

مقایسه با شاخص 9.

رسیدم که : 9

تجزیه و تحلیل 10

نتیجه گیری 11

مشکلات اجرای طرح 11

مهمترین این عوامل مزاحم عبارتند از: 12

راهکارها 12

پیشنهاد 12



جهت دانلود کلیک کنید

  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰

دانلود گزارش تخصصی ترغیب کردن دانش آموزان به استفاده صحیح از اینترنت با راهکارهای مناسب

(ویژه مدیران و معاون اجرایی و آموزشی و کارشناسان فناوری)

فرمت فایل ورد ( word) و قابل ویرایش

 تعداد صفحات20

 قسمتی از فایل

مقدمه(بیان و طرح موضوع )

گامهای بلند در پی معلمانی که بهره ای از علم داشتند، قدم زدن در راهروهای باریک کتابخانه و حس کردن بوی کهنگی کتابها، ورق زدن پر از جستجوی پشت سر هم، سؤالات مکرر از هر کسی که می دانستیم حرفی برای گفتن دارد ..... سالهای گذشته و ما هنوز خاطرات فیلم های کوتاه اما پر از جذابیت را که گاهگاهی معلم مدرسه برای ما به تصویر می کشید به خاطر داریم، آموختنی های ما پر بود از نگاههای مستقیم و حس های ملموس که در جریان یاد گرفتن داشتیم اینها همه گذشته ولی آموزش و یاد دادن هنوز پابرجاست اما .........

امروزه فناوری گسترده و پیچیده ای به نام کامپیوتر در جامعه گسترش پیدا کرده و با تمام جنبه های زندگی از مدرسه تا محل کار تلفیق شده است. امروزه این فناوری نقش مهمی را در زندگی کودکان و نوجوانان ایفا می کند و این نقش به سرعت در زندگی آنان پر رنگ تر می شود. آمار نشان می دهد که کودکان 3 17 سال در سال 1996 به میزان %48 از کامپیوتر استفاده می کردند در سال 2000 به %70 رسیده اند. استفاده از اینترنت نیز از %15 به %52 افزایش یافته است. علی رغم جنبه های مثبت از قبیل جنبه های آموزشی و ارائه خدمات ارتباطی رایانه جنبه های منفی هم دارد استفاده غیر معقول باعث مضراتی فیزیکی مانند مشکلات بینائی، صدمات سیستم اسکلتی، چاقی و مشکلاتی در ارتباط با خانواده و اعتیاد الکترونیکی می شود.

کشور ما از نظر بهره مندی از اینترنت در بین 178 کشور جهان رتبه 87 را دارد بر اساس طبقه بندی اتحادیه جهانی جزء کشورهای متوسط به شمار می رویم. %35 از استفاده کنندگان اینترنت را قشر جوان و نوجوان تشکیل می دهند از آنجا که این فناوری در همه عصرهای زندگی بچه های ما پا گذاشته مهم است که بدانیم چگونه این تکنولوژی می تواند رشد و تکامل نوجوانان را بهبود بخشد بالاخص در محیط گسترده و پر تلاطم مدارس که استفاده از رایانه و اینترنت امری بدیهی و رو به افزایش است.

در این گزارش تخصصی سعی بر این است که مزایا و معایب استفاده از اینترنت توسط دانش آموزان بررسی شود سپس به روشهای صحیح برخورد والدین و معلمان در رابطه با مشکلات موجود در این مبحث بپردازیم و راه کارهای اصولی مواجهه با این موضوع را ارائه نمائیم.

بیان مسئله:

در راه پر فراز و نشیب سالهای آموزشی مسائل، مشکلات و تجربیات گوناگونی بر سر راه آدمی قرار می گیرد که اگر با دیدی خوشکامانه و عمیق به مسئله بنگریم می توان صدها مطلب قابل توجه برای بررسی پیدا کرد و به جستجو و تحلیل علمی در مورد آنها پرداخت. موضوعی که در حال حاضر قصد تحلیل و پژوهش در مورد آن را دارم مربوط به پست بنده به عنوان معاون اجرایی بود و از انجائیکه بیشتر دانش آموزان به کامپیوتر و اینترنت دسترسی داشتند راجع به این موضوع و استفاده صحیح از اینترنت پرداختم .

از ابتدای سال آموزشی و شروع تدریس توسط همکاران تغییرات چشمگیری در نحوه تدریس دیده می شد. تکالیفی را که به دانش آموزان داده می شد حالت پژوهشی و تحقیقی به خود گرفته بود. در قسمت آموزشی و دفتر آموزشگاه در جریان بحث همکاران در مورد تحولات رخ داده در کتابها و نوع تدریس بودم به خوبی تغییرات، چالش ها و نگرانی بچه ها را در انجام کارها و تکالیف محوله می دیدم آنها برای گردآوری مطالب

جدید و رقابت با دوستانشان بهترین راه را همین اینترنت و دریای بیکران اطلاعات تشخیص داده بودند. پس از گذشت مدتی سؤالاتی را در مورد استفاده از رایانه و تأثیر آن در درسهایشان از دانش آموزان پرسیدم:
-1 نظرتان در مورد تدریس به روش الکترونیکی توسط دبیران چیست؟
-2 سؤالاتی که خارج از محدوده ی کتاب می خواهید جواب دهید چگونه آماده پاسخگویی می کنید؟
-3چند نفر از شما مستقیما به رایانه و اینترنت دسترسی دارید؟
-4 به جز موارد علمی چه مطالب دیگری دوست دارید در اینترنت جستجو کنید؟
از پاسخی که بچه ها به این سؤالات دادند فهمیدم که عدهای در حسرت دسترسی یه رایانه هستند و عده دیگر هم در معرض خطر گشت های جذاب اما خطرناک در فضای مجازی اینتر نت هستند بچه ها به دنبال دستیابی به جواب سؤالات درسی و انجام یک تحقیق ساده پا به عرصه ای جدید از کاملترین منبع دانستنی ها می گذراند جائی که نه والدین و نه معلمان نمی توانند همیشه حاضر و ناظر به آن باشند و خطرات جدی و بسیاری در کمین دانش آموزان است که با ذهنی جویا مستعد هر نوع آموزشی هستند این زنگ خطر باعث شد که راههای صحیح استفاده از اینترنت و خطرات جتنبی انرا مورد پژوهش قرار دهم.
فهرست مطالب

مقدمه(بیان و طرح موضوع )3

بیان مسئله: 4

اهداف گزارش تخصصی .4

هدف کلی:5

اهداف جزئی:5

ارزیابی از وضع موجود : 6

گردآوری اطلاعات از این موضوع 6

میزان سطح سواد والدین.7

میزان دسترسی به رایانه و اینترنت خانگی 7

تجزیه و تحلیل داده های اطلاعاتی بدست آمد:9

مزایا و معایب اینترنت برای نوجوانان: 10

مزایای استفاده از اینترنت: 11

معایب استفاده از اینترنت: 11

پیشینه ی پژوهش: 12

الف) مبانی نظری: 12

ب) پیشینه ی علمی: . 13

ارائه راه حل های پیشنهادی: 13

اقداماتی که به عهده والدین می باشد: 14

اقداماتی که بر عهده مربیان و معلمان و مشاور می باشد: 14

انتخاب راه حل ها بر اساس اولویت اهمیت اجرا: 15

ارزیابی بعد از اجرای راه حل 15

نظارت بر اجرای راه حل ها: 16

نقاط قوت : 16

نقاط ضعف : 16

پیشنهاد بنده به عنوان معاوئن اجرایی : 172

به والدین توصیه می شود: 17

توصیف وضع مطلوب( شاخص ) 17

نتیجه گیری: 18

فهرست و منابع


جهت دانلود کلیک کنید
  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


دانلود گزارش تخصصی آموزگار سوم ابتدایی با موضوع علاقمند کردن دانش آموزان به یادگیری جدول ضرب با راهکارهای خلاقانه

فرمت فایل ورد ( word) و قابل ویرایش

 تعداد صفحات28

 قیمت 3000تومان

 قسمتی از فایل

مقدمه ( بیان مساله و سابقه موضوع )

پیشرفتهای سریع و همه جانبه علوم و تکنولوژی و تحولات عظیم اقتصادی و گسترش بی سابقه ارتباطات دیگر دانش های بشری در قرن بیستم و به ویژه در نیمه دوم آن، مسائل جدیدی را مطرح ساخته است.

در واقع آشنایی جدی با علوم کاربردی- فنی و گاه نظری (محض) امروزی بدون داشتن درک صحیح از مباحث ریاضیات امری دشوار و در واقع محال است. دراین صورت چگونه میتوان از خلاقیتها و رشد و باروری استعدادهای دانش آموزان حمایتی همه جانبه داشت چرا که بارها در سطح مدارس دیده شده است که بعضی از دانش آموزان به ایده ها و مسائل جدیدی دست می یابند یا در زمینه یک مسئله علمی، نظری جدید دارند اما به این نظرات توجه خاصی نمیشود.هر معلمی که عهده دار تدریس ریاضی است یکی از ضروریات کار او واقف بودن به آسیبهای آموزشی ریاضی میباشد تا بتواند اهداف آموزشی و مفاهیم پیچیده ریاضی را روشنتر و ملموستر به دانش آموزان انتقال دهد و آنان را فعالتر وارد شبکه بازی با موجودات ریاضی نماید.معلم پس از تغییر محتوای آموزشی و درک موقعیت زمان و مکان و ویژگیهای یادگیرنده با اعتماد به نفس و اطمینان بیشتری در امر آموزشی میتواند بر چالشهای موجود فائق آید.

در این صورت یادگیرنده همضمن5 پرورش خلاقیتهایش با آسودگی خیال و اطمینان خاطر به فراگیری میپردازد و اگر کار گروهی باشد در گروه، شرکت فعال خود را نشان خواهد داد پس رسالت خطیر متخصصان تدریس ریاضی در واقع شناخت یادگیرنده، چگونگی شکلدهی مفاهیم ریاضی، دوباره سازی مفاهیم ریاضی و سرانجام از بین بردن معضلات موجود است.

آموزش درست ریاضی را چه از نظر ایجاد تفکر ریاضی به منزله »تحول فرهنگی« و چه به لحاظ تفکر منطقی به منزله »تحول سیاسی و عدم وابستگی« و چه به لحاظ بهره وری مناسب به منزله »تحول

اقتصادی« که نتایج آن در واقع تبدیل نیروی انسانی به سرمایه های انسانی »بهره وری بهینه« خود نیازمند دو عامل مهم آموزش و انگیزش در راستای اهداف بهینه اجتماعی میباشد البته آموزش به حد کافی به جامعه در زمنیه های مختلف داده شده اما چون ایجاد انگیزه وجود نداشته آموزش نتوانسته کاربرد داشته باشد.برای ایجاد انگیزش در زمینه ریاضیات نیاز به رقابت و رقابت پذیر دانش آموزان میباشد که این رقابت شکل ناسالم به خود گرفته و آموزش از مسیر درست خود منحرف شده در این راستا برای رسیدن به اهداف صحیح میتوان ابتدا فرهنگ سازی مناسب نمود تا جلوی اتلاف سرمایه های خانوادگی را گرفت و با دادن اطلاعات درست به دانش آموزان و خانواده ها و یک اطلاع رسانی درست و متحول شدن نظام آموزشی نه در حد یک حرف بلکه تحولی مبنایی و پایه ای به راهکارهای درستتر و معقولتری دست یابیم. اما سؤال مهمی که مطرح میباشد آن است که، چرا عده-ی کمی از دانش آموزان به درس ریاضی علاقه-مند می باشند؟ چرا نتایج ارزش-یابی درس ریاضی اغلب فراگیران رضایت بخش نمی باشد؟ چرا بعضی از دانش آموزان در زنگ ریاضی دچار اضطراب و نگرانی میشوند؟ چرا بعضی از آموزگاران در تدریس این درس موفقیّت چندانی ندارند؟ به راستی دلیل این ناکامی ها چیست و عوامل آن کدامند؟ برخی از پژوهشگران، هم

چون عزیزخانی((1388 در اقدام پژوهی که با عنوان »چگونه توانستم با ایجاد محیطی شاد و فعال میزان یادگیری دانش آموزان کلاس سوم مدرسه شهیدین فاطمی را در درس ریاضی افزایش دهم؟ « انجام داده بود، با استفاده از روشهای گوناگون تحقیق ، به این نتیجه رسید که میتوان با ایجاد محیط شاد و افزایش نشاط در دانش آموزان، میزان علاقه مندی آنان را در درس ریاضی افزایش داد. بی-شک، مهم ترین عاملی که در موفقیت یا ناکامی برخی از معلمان در تدریس ریاضی ، نقش بسزایی دارد، مربوط به روش آنان در علاقه مند کردن دانش آموزان به درس یاد شده و چگونگی ایجاد انگیزه و ارائه مطالب درسی به آنان میباشد. بر این اساس، عنوان گزارش تخصصی حاضر این است: » علاقمند کردن دانش آموزان به درس ریاضی و جدول ضرب با راه حل های خلاقانه .«
فهرست مطالب

مقدمه ( بیان مساله و سابقه موضوع ) 4

اهداف گزارش تخصصی :

هدف اصلی 6

اهداف جزئی :6

بیان مسأله. 6

ارزیابی از وضع موجود 7

جمع آوری اطلاعات راجع به مشکل 8

الف. شاخصهای کیفی وضع موجود 8

ب. شاخصهای کمّی وضع موجود 9

موانع موجود در بی علاقگی دانش آموزان به ریاضی 9

پیشینه مشکل در پژوهش ها 11

الف. مصاحبه به منظور کسب اطلاعات مفید-تر، 11

ب. مشاهده 12

ج. پرسش نامه 12

د. مطالعه 13

ادبیات موضوع 13

الف: پیشینه نظری 13

ب. پیشینه ی عملی: 14

راه حل های پیشنهادی 15

.1 پرورش دقت و تقویت حافظه دیداری و شنیداری 15
2 .اجرای بازی های تمرینی هدفدار.16
3 . ایجاد شادی و نشاط در زنگ ریاضی.16
.4 استفاده از طرح-های ابتکاری جهت پرورش خلاقیت دانش-آموزان در دروس ریاضی.16
انتخاب راه حلها:17
اعتبار بخشی به راه حلها.18
نام بازی : " دسته کلید جادویی".19
اجزاء ساخت.19
ضرورت واهمیت طراحی بازی ذکر شده :20
مزایای استفاده از بازی جدول ضرب جادویی :21
روش بازی :21
ارزیابی بعد از اجرای طرح (مقایسه با شاخص ).22
ب. شاخصهای کمّی وضع مطلوب.23
نتایج حاصل از انجام گزارش تخصصی حاضر.24

منابع و ماخذ.

جهت دانلود کلیک کنید
  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


دانلود گزارش تخصصی: علاقمند نمودن دانش آموزان به درس زبان

و ادبیات فارسی بوسیله آموزشهای دانش آموز محوری و مدرسه محوری

فرمت فایل ورد و قابل ویرایش

تعداد صفحات 26

قسمتی از مجموعه


شناسایی مسئله:

یکی از روش ها ی پیشگیری از افت تحصیلی در مقطع متوسطه اول روش و راهکار های مدرسه محور می باشد. نظام مدیریتی به عنوان یک نظام مطلوب وکارآمد ازلحاظ نظری و عملی، آزمونهای خود را با موفقیت طی نموده و هم اکنون درکشور های پیشرفته و نیز درکشورهای درحال توسعه کاملا" مورد استفاده بوده و ازجایگاه مناسبی برخوردار است. نظام موصوف ، صاحبان اندیشه های سازنده را بدون درنظرگرفتن شغل و مقام آنها بطوریکسان پذیرا می‏باشد وعلاوه براین که قدرت تصمیم گیری و مسئولیت مدیریت را به هیچ وجه تضعیف ویا مخدوش نمی کند ، زمینه های لازم برای تشویق مادی ومعنوی پرسنل را درقبال عرضة اندیشه های سازنده فراهم می نماید ، تا ازخلاقیت و پویایی تفکر انسانها برای رشد و توسعه استفاده مطلوب به عمل آید.

مدیریت مشارکتی برگسترده کردن دامنه درگیری ذهنی و فکری کارکنان دراموری که به سرنوشت آنان ارتباط مستقیمی دارد تاکید می کند وشمار بسیاری ازپرسنل را در فراگیر دادوستد اندیشه و تجزیه و تحلیل قرار می دهد وازتوانمندیهای ذهنی و فکری آنان درجهت بهبود امور بهره می گیرد.

مشکلات ادبیات و زبان فارسی

مشکل اصلی، ضعف در ماده ی درسی ادبیات و زبان فارسی می باشد که ازعلل اصلی آن می توان به نکات زیر اشاه نمود .

عوامل موثر بر ناکار آمدر دانش آموزان در درس ادبیات و زبان فارسی و افت تحصیلی در این درس

* آسان قبول شدن دانش آموزان

* همکاری کمتر اولیا در امر آموزش

* کم بودن ساعت درسی نسبت به حجم دروس

* اهمیت ندادن بعضی از همکاران به ادبیات و  زبان فارسی

* مستقل نبودن این درس در دوره ی متوسطه دوم

اگر سعی شود این مشکلات برداشته می شود .اگرتلاش وکوشـش دبیر ودانش آموزان به طور مستمر ادامه یابدو دبیر با استفاده از شیوه های جدید ، حل این مشکل اگرچه کاملا و صد در صد برطرف نشود   ولی انشاء الله درصد بیشتری از این مشکل حل می شود .


جهت دانلود کلیک کنید

  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


 دانلود گزارش تخصصی آموزگار ابتدایی

بررسی روش های نوین تدریس در دروس پیامهای آسمانی و قران و ارایه راهکارها و پیشنهادات در جهت بهبود وضعیت تدریس

فرمت فایل word و قابل ویرایش 

تعداد صفحات 147 صفحه

قیمت 2000 تومان

قسمتی از مجموعه

مقدمه

تربیت دینی یکی از مهم‌ترین اهداف نظام آموزشی کشور است و اهمیت و جایگاه ویژة آن باعث شده است درس مستقلی، که عموماً تحت عنوان قرآن و تعلیمات دینی شناخته می‌شود، با سایر دروس در هر پایه تفاوت‌های عمده‌ای داشته باشد. اصولاً ماهیت دروس دینی به‌گونه‌ای ا‌ست که از نظر محتوای آموزشی، فرایند یادگیری و شیوه‌های آموزشی با دروس دیگر قابل مقایسه نیست.

به عبارت دیگر، هر فعالیتی که از سوی معلم برای یادگیری در دانش‌آموز انجام شود، صرف‌نظر از ارزش محتوای مورد یادگیری، آموزش و تدریس محسوب می‌شود. در این صورت و دروسی چون ریاضی، جغرافیا، زیست‌شناسی، تاریخ، علوم‌پایه و... همگی از این نظر در یک ردیف جای می‌گیرند، اما اگر یادگیری را مفهومی فراتر از آموزش تلقی کنیم و در واقع آن را هدف آموزش بدانیم، در آن صورت باید فرایندی را که در استمرار زمان باعث ایجاد تمرین، تجربه و تغییرات تدریجی و نسبتاً پایدار در دانش‌آموز شود، یادگیری تلقی کرد.(ساجدی ،ش42: 4)

درس پیام های آسمانی از این نظر با سایر دروسی که نام بردیم بسیار متفاوت است.

زیرا یادگیری در تربیت دینی بیش از آنکه نظری باشد، عملی است. در حالی‌که سایر دروس1 چندان در عرصة عملی مطرح نیستند. اگر چه در مورد آموزش دروس آزمایشگاهی مفهوم آموزش عملی به چشم می‌خورد؛ اما عمل در این دروس همان مهارتی است که اگر در فرایند آموزش به‌دست نیاید، لطمه‌ای به شخصیت و ساختار وجودی دانش‌آموز وارد نخواهد ساخت؛ چراکه حوزة عمل در آن‌ها خود محتوای دروس‌اند، نه خود دانش‌آموز. در حالی‌که هدف تربیت دینی ایجاد کنش و رفتارهای خاصی است که بود و نبود آن‌ها اساساً بر ساختار وجودی و شخصیت دانش‌آموز تأثیرگذار است.

تربیت یعنی استعدادهای درونی را، که بالقوه در یک شیء موجود است، به فعلیت در آوردن و پروردن و لهذا تربیت فقط در مورد جاندارها یعنی گیاه و حیوان و انسان صادق است.( مطهری، :56 و 57)

بر آن است تا استعدادها و قابلیت‌های دانش‌آموز را در جهت کمال انسانی وی در تقرب به خداوند، که سرچشمة کمال است، شکوفا کند و در این مسیر از توانایی‌های خود بهره ببرد.

لذا چنانچه ارزش‌های وجودی فرد برای خودش یا برای آموزش‌دهندگان وی شناخته شده نباشد، تربیتی صورت نخواهد گرفت و آنچه در قالب تربیت صورت می‌گیرد، بیشتر شرطی شدن است تا پرورش و تغییر رفتار آگاهانه، که از مشخصات تربیت به معنای واقعی آن است. تفاوت معنای تربیت در مورد انسان و حیوان نیز همین است. برای مثال، اگر بخواهیم رفتاری مؤدبانه مانند «دست دادن» را به کودک بیاموزیم، کافی است او را عملاً در موقعیت‌های مختلفی که این ‌کار مجاز است، تعلیم دهیم و محدودة این رفتار را برای او مشخص کنیم. به این ترتیب، او به‌تدریج خواهد آموخت که کی، کجا و با چه کسانی دست بدهد.


جهت دانلود کلیک کنید


  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


 دانلود گزارش تخصصی دبیر زیست شناسی

افزایش توانایی دانش آموزان در حفظ اصطلاحات زیست شناسی با روش های خلاقانه

فرمت فایل word و قابل ویرایش 

تعداد صفحات 23 صفحه

قسمتی از مجموعه

مقدمه و ارزیابی از وضع موجود

درس زیست شناسی یک درس پایه و اساسی دبیرستان به خصوص در رشته ی تجربی است که زیر بنای رشته های دانشگاهی ( و به دنبال آن مشاغلی ) همچون کشاورزی و زیرگروه های آن ، پزشکی و           زیرگروه های آن مانند مامایی ، پرستاری ، تغذیه ، علوم آزمایشگاهی ، ژنتیک و . . . است .

دانش آموزان پایه ی اول  در ابتدای ورود به دبیرستان با این درس که تعداد بسیار زیادی اصطلاح نا آشنا ، تخصصی و غیر فارسی را در متن خود جای داده است ، مواجه می شوند.


این امر برای کسانی که رشته ی تجربی را انتخاب می کنند به شکل گسترده تری ادامه می یابد و آنان را برای به خاطر سپردن و صحیح نویسی در امتحان با مشکل روبرو می کند .

در آزمون ها همان قدر که مفاهیم در نظر گرفته می شود ، محفوظات هم مورد سوال است و پاسخ صحیح ندادن به آنها می تواند موجب اضطراب دانش آموز و ضعف پاسخگویی به تمام سوالات آزمون شود .

اشتباه نوشتن کلمات تخصصی در برگه امتحانی دانش آموز، موجب کاهش نمره ی او خواهد شد و چون :    « مدرسه ها و به تعبیر درست تر ، نظام آموزشی ما در حال حاضر یادگیری را با نمره تفسیر می کند ، همان گونه که پایان آموزش به مدرک گرایی ختم می شود نمره اهمیت فوق العاده ای در نظام آموزشی بیشتر کشور ها دارد و توصیه ها ی ساده به معلمان ، دانش آموزان و والدین برای نادیده گرفتن آن راه به جایی نخواهد برد » . حاصل کاهش نمره ی دانش آموز هم برای خود او تنش زاست و هم باعث کاهش بازده عملکرد دبیر مربوطه از نظر سیستم آموزشی می گردد .

از طرف دیگر « نوشته های پر از غلط املایی ، اثر خاص را در ذهن مخاطب بر جا می گذارد این که املا تا چه اندازه می تواند در پیشبرد اهداف درسی و غایت های پرورشی ما را یاری برساند نکته ای است که      می توان آن را با " مهارت روان خوانی " یا فارسی مقایسه کرد »  .

به خاطر سپردن اصطلاحات مشکل زیست شناسی هر چند از نظر " بلوم "  در پائین ترین طبقه ی سطح یادگیری یعنی دانش قرار می گیرد ، اما از آنجا که فهم متون زیست شناسی و انتقال صحیح و دقیق مطالب نیاز به حفظ همان اصطلاحات دارد این مطلب به ظاهر کم اهمیت ، اهمیت می یابد .


جهت دانلود کلیک کنید


  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


دانلود گزارش تخصصی علاقمند نمودن دانش آموزان به ورزش

و فعالیت بدنی با راهکار حرفه ای حیاط پویا

فرمت فایل word و قابل ویرایش 

تعداد صفحات 26 صفحه

قسمتی از مجموعه

مقدمه کوتاه

تربیت بدنی و ورزش در مفهوم کلی کلمه، یک پدیده اجتماعی است که با اعتلای آن ،روابط افراد جامعه و سلامت جسم وروح آنها استحکام می یابد .بنابراین ،روابط اجتماعی و تربیت بدنی وورزش بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند و در تامینبهداشت روانی دانش آموز  وهمچنین در جهت گیری مطلوب جامعه بسیار موثر می باشد .فعالیتهای ورزشی فرصتی را ایجاد می کند که افراد با تعامل یکدیگر هدفها را مشخص می کند ووظیفه ای را به عهده گرفته واز نتیجه کار گروهی بهرمند می شوند . در این میان، فعالیت بدنی به عنوان یکی از اجزای مهم تربیت بدنی ،دارای نیروی بالقوه ای است که به کودکان ونوجوانان در بر قراری رابطه بهتر و ایجاد یک نیروی اجتماعی پویا در جامعه کمک می کند.

تربیت بدنی وورزش به عنوان وسیله ای موثر جهت پاسخ به نیازهای روانی محسوب می گردد که کودکان ونوجوانان می توانند با بهره گیری ازآن به ارضای نیازهای خود بپردازد و تمایلات درونی خود رابیان دارد . همچنین کسب تجربیات لازم در زمینه های گوناگون فعالیتهای ورزشی مطابق با استعداد و علاقمندی خود،کودکان و نوجوانان را قادر می سازد تا به شیوه ای مثبت به ابراز خود بپردازد. مشارکت و همکاری کودکان در ارائه یک فعالیت ورزش جمعی وسیله ای مناسب جهت ارضای تمایلات تعلق به گروه وتقویت روح تعاون وحس همکاری در آنان به شمار می رود .این عامل ،شرایط مناسبی جهت ابراز محبت متقابل وبهره گیری از محبت یکدیگررا فراهم می آورد. علاوه بر این اثار وفعالیتهای سودمند ورزش موجب افزایش دانش واطلاعات ،راهنمای غیرمستقیم درحل مشکلات وآشکار نمودن نحوه نگرش صحیح به امور و عواقب ناگوار می گردد.لذا ورزش تاثیراتی مطلوبی در ارضای نیازهای شناختی وپرورش روح زیباشناسی فرد خواهد داشت و از این طریق بر احساس امنیت کودکان ونوجوانان می افزاید و موجبات کاهش و رفع فشارها،بر طرف کردن ترسها واضطرابها،گشودن عقده هاو کسب رضایت وتامین بهداشت روانی کودکان ونوجوانان می کند. اینجانب …..در طرح فوق تصمیم دارم از طریق طرح ها و راهکار های مختلف به راغب سازی دانش آموزان در فعالیت های بدنی هدفمند بپردازم.


جهت دانلود کلیک کنید

  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


دانلود گزارش تخصصی

چالش ها مشکلات و موانع در رابطه با مشکلات واحد آموزشی  (متوسطه اول)

و ذکر راهکارها و پیشنهادات(ویژه مدیر آموزشگاه و معاونان)

مدیر متوسطه اول

فرمت فایل word و قابل ویرایش 

تعداد صفحات 130 صفحه

قسمتی از مجموعه


مقدمه

دیدگاههای مختلفی در مورد شیوه مدیریت مدارس وجود دارد عده ای از مدیران مدارس ریشه بسیاری از مشکلات وراه حل های مدارس را در منابع مالی ، فیزیکی وبودجه آن می دانند این افراد بیشترین توجه خود را به ورودی های سیستم مدرسه معطوف می دارند عده ای دیگری اعلام می دارند که اگرچه توجه به منابع موجود در ورودی های سیستم ازاهمیت بالایی برخوردار است اما باید به فرایند سیستم توجه بیشتری معطوف داشت آنها در فرایند سیستم به محتوی ، روش ها ، چگونگی تدریس ، نحوه ی مدیریت وارزشیابی تاکید می نمایند .

در مدیریت کیفیت جامع که خود محصول مدیریت فرایند مداراست تلاش می کند برنامه ریزی استراتژیک را وارد رفتار روزانه مدارس کند در این روش که به مشارکت همه کارکنان تاکید می ورزد روش ها ، ابزارومدل های مناسبی برای بهبود بخشیدن به کیفیت کار مدرسه به مدیران وکارکنان ارائه می دهد که لازم است مدیران وکارکنان با آموزش این شیوه ها تغییرات عمده ای را در روشهای کاری خود بوجود آورند وهمزمان با این تغییرات برنامه ریزی مناسبی را معمول واجرا نمایند .

از بررسی ومطالعه ی آثار گذشتگان روشن می شود که مدیریت از قدیم الایام در جوامع مختلف بشری وجودداشته است وبزرگان ورهبران ملل وادیان مختلف ضرورت وجود مدیریت ورهبری را نیز یک امر مسلم شمرده اند در قرون اخیر هم نهضت های مختلفی در امر مدیریت ظهور کردند که می توان به نظریه مدیریت علمی نظریه مدیریت نهضت روابط انسانی نظریه سیستمها در مدیریت ونظریه ترکیبی مدیریت اشاره کرد .

از آغاز کار تعلیم وتربیت انسان نیز از روشهای مختلف مدیریت در امر آموزش بهره برده است اما از آنجایی که تحولات اجتماعی جدید تغییراتی را در ابعاد مختلف جامعه از جمله در زمینه های مختلف فن آوری های اطلاعاتی وارتباطی ایجاد کرده خود به خود نیازهای جدیدی راهم بوجود آورده است لذا برای پاسخگویی به این نیازهای جدید افراد جامعه تغییرودگرگونی در روشهای مدیریت مدارس وتلاش برای بهبود بخشیدن به کیفیت مدیریت مدارس ضروری است .

امروزه دراین دنیای درحال تغییر وپیشرفت ، مدارس نیاز به تغییر ودگرگونی دارند واین تغییر باید ابتدا در مدیریت ایجاد شود چرا که واقعیات امروز جامعه را نمی توان با روشهای دیروز فهمید بلکه باید با تجدید نظر در روشها وبرنامه های گذشته نظریه ها وروشهای نوینی را جایگزین کنیم در حال حاضر مدیریت آموزشی رویکرد جدید فرآیند مدار محور را برای اثر بخش کردن مدارس آغاز نموده است در این مقاله برآنیم تااین رویکرد جدیدرا روشن وراهبردهای مناسب آن را بیان نماییم .

تعریف ومفهوم مدیریت :

بارشد وپیشرفت جامعه انسانی ، سازمانهایی به وجود آمده است که افراد هر سازمان برای دست یافتن به هدفهای آن فعالیت می کنند ومی دانیم تامین هدف های یک سازمان بدون طرح وتنظیم برنامه های دقیق ، ایجاد تشکیلات منظم وهماهنگ ورهبری وکنترل فعالیت های دسته جمعی افراد میسر نیست بنابراین می توان مدیریت را علم وهنر متشکل وهماهنگ کردن رهبری وکنترل فعالیت های دسته جمعی به منظور تامین هدف یا هدفهای مشترک خاصی تعریف نمود. علمای علم مدیریت تعاریف متعددی از مدیریت بیان کرده اند که به چند تعریف اشاره می شود .


جهت دانلود کلیک کنید

  • گزارش تخصصی معلم
  • ۰
  • ۰


گزارش تخصصی دبیر مطالعات اجتماعی

ارزش و اهمیت درس مطالعات اجتماعی

در سلامت روان دانش آموزان و ذکر راهکارها و پیشنهادات

فرمت فایل word و قابل ویرایش

تعداد صفحات 37صفحه

قسمتی از مجموعه

مقدمه

ممکن است این نقصان رابه شدت درجامعه نبینیم،اما این بیماری اگرچه پنهان درجامعه وجود دارد.پس باید به دنبال عوامل بروز این بیماری باشیم.اگردولت؛مدرسه وخانواده رادرزمان حال به عنوان بروزاین نقایص بدانیم !وجه اشتراک آنها چیست؟یک وجه اشتراک آنها این است که تمامی افرادی که امروزبه عنوان دولت، مدرسه وخانواده درجامعه هویت یافته اند دانش آموخته گان مدارس هستندواگرحس مسوولیت اجتماعی درقبال تاریخ،تمدن،فرهنگ،منابع ملی،محیط زیست و...در آنها کم رنگ است...اگردارای روحیه فرد گرایی هستند....بزرگترین دلیل آن آموزش های اجتماعی درمدارس بوده که نتوانسته است حس مسوولیت مدنی آنها رابه عنوان یک شهروند  درقرن بیست ویکم تعلیم وآموزش دهد.

بنابراین لازم است دربرنامه درسی مطالعات اجتماعی وتدریس آن ودبیران این رشته خانه تکانی اساسی شود.تا به دانش آموزانمان بیاموزیم به جای فحاشی به سایر رانندگان وپلیس به قوانین راهنمایی ورانندگی توجه کنند وبدانند دستورات پلیس درابتدا درجهت حفظ سلامت آنان است.بیاموزیم حقوق شهروندی چیست؟قانون چگونه بهترین آزادی رافراهم می آورد؟به آنها نوع انتقاد کردن وصحبت کردن رابیاموزیم.بیاموزیم چگونه به میراث ملی ودستاوردهای مدنی کشورشان احترام بگذارندو....

مطالعات اجتماعی درمدارس فرصت مناسبی برای این آموزشهاست .که البته دراکثرمدارس مورد بی مهری قرار می گیرد واکثر مدیران ودست اندرکاران وبرنامه ریزان آموزشی دغدغه علوم تجربی را دارند تادروسی مثل مطالعات اجتماعی.درس اجتماعی رابرای تدریس به هرکسی واگذارمی کنیم درصورتی دروسی مانند ؛علوم تجربی، ریاضی،زبان رابه دبیران تخصصی این رشته واگذار می کنیم.

پس بیراه نیست که درایران همه متخصص علم اجتماع می شوند ازراننده تاکسی تا کارگر ساده ساختمان مسائل پیچیده اجتماع رابحث کارشناسی کرده ونظریه پردازی می کنند.به همین دلیل است که مادرحوزه علم اجتماع نظریه پردازنداریم ودر دوراهی سنت ومدرنیته سالهاست سرگردانیم.هنوزتکلیفمان باایدئولوژی روشن نیست!نمی دانیم چگونه یک جامعه به سمت میلیتاریزم پیش می رود وعواقب آن چیست؟

چون مابه همه اجازه داده ایم به راحتی درباره علم اجتماع نظریه پردازی کنند به همین دلیل باهزاران هزار بخش نامه غیر عملی روبه رو می شویم ویک قانون نیم خطی امان یک رساله بند وتبصره واما اگر دارد!

تدریس علوم اجتماعی در مقاطع مختلف ابتدائی، راهنمائی و دبیرستان بخش مهمی از فعالیت اساسی و هدفداری است که تحت عنوان "جامعه پذیری کودکان و نوجوانان" می توان آن را جمع بندی و خلاصه نمود.

کتب درسی در ایران به صورت متمرکز و از بالا به پایین تهیه می شود و علیرغم تلاش فراوانی که مؤلفین ودست اندرکاران امور انجام می دهند. فاصله بین مفاهیم و دنیای ایجاد شده توسط کتب درسی با واقعیت های موجود در جامعه به ویژه با توجّه به تنوع فرهنگی در خرده فرهنگ های مختلف بسیار است و گاهی معلمان در ارائ مطالب و محتوای گردآوری شده دچار مشکلات متعدد هستند.

در سطوح ابتدائی سعی شده است مطالب اجتماعی به صورت کمی ارائه شود زیرا در این مقطع هنوز دانش آموز قادر به تفکیک ودرک بسیاری از مطالب به صورت مجزا نیست. بنابر این آنچه که لازم است تا یک کودک بتواند ارتباط درستی با پیرامون خود برقرار کند با هم به او ارائه می شود.


جهت دانلود کلیک کنید

  • گزارش تخصصی معلم